Γνωστό αγκυροβόλι εδώ και αρκετές δεκαετίες για τα ιστιοπλοϊκά σκάφη που διασχίζουν τον Κορινθιακό, με φυσικό, προστατευμένο λιμάνι που διαθέτει και μαρίνα, τα Τριζόνια αποτελούν τη βάση για να εξερευνήσετε με το σκάφος σας ολόκληρο τον Κορινθιακό.

Αγαπημένος προορισμός και για τους ψαράδες, δεν είναι εξάλλου τυχαίο πού όλα τα χωριά της παραλιακής Φωκίδας είναι ψαροχώρια. Επαγγελματικά καΐκια μπορεί να μην υπάρχουν πλέον πολλά, αλλά για όσους έχουν το ψάρεμα ως χόμπι, τα Τριζόνια αποτελούν σίγουρο προορισμό. Σε κοντινή μάλιστα απόσταση και από την Αθήνα και από την Πάτρα, ακόμα και για ένα “γρήγορο” Σαββατοκύριακο.

Στο νησί δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και μηχανάκια, όρεξη να έχετε για περπάτημα και η ομορφιά της φύσης θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω. Ανακαλύψτε το νησί, περπατήστε μέσα στο γραφικό χωριό μέχρι να “χαθείτε” στις καταπράσινες πλαγιές του.

Πολλές μικρές μυστικές παραλίες, πολλές με μοναδική πρόσβαση από τη θάλασσα. Είτε με τα πόδια, είτε με το σκάφος σας, είτε με κάποιον από τους βαρκάρηδες του νησιού, σίγουρα θα ανακαλύψετε το δικό σας μικρό παράδεισο.